Policija istražuje uzrok požara, uključujući izveštaje da je jedan muškarac podmetnuo požar u zgradi

Najmanje 27 ljudi je stradalo nakon što je požar danas izbio na jednoj psihijatrijskoj klinici u japanskom gradu Osaki, saopštio je neimenovani japanski zvaničnik.

Taj zvaničnik gradske vatrogasne službe Osake, rekao je Rojtersu da je bar još jedna osoba povređena. Potvrđeno je da su tri osobe preminule u bolnici, javlja emiter MBS.

Policija istražuje uzrok požara, uključujući izveštaje da je jedan muškarac podmetnuo požar u zgradi, navodi Kjodo njuz, pozivajući se na osobe uključene u istragu, prenosi Telegraf.

List Jomiuri navodi da je jedan stariji čovek u zgradu uneo torbu iz koje je curila zapaljiva tečnost i koja se zapalila. Požar je izbio ubrzo nakon što je klinika, koja se nalazi na četvrtom spratu osmospratne poslovne zgrade, počela sa radom u 10 časova po lokalnom vremenu, javila je javna televizija NHK. Na snimku NHK-a se vidi kako se dim izbija iz prozora sa četvrtog sprata i krova.

U zgradi se nalazi klinika, škola engleskog jezika i još neke druge kompanije. Ukupno je 70 vatrogasnih vozila mobilisano za gašenje požara, koji je uglavnom ugašen u roku od pola sata od poziva hitne pomoći, naveli su zvaničnici.

Autor: Telegraf

#Požar

#psihijatrijska klinika

#vatrogascii