Crno-beli i pored povreda igrača savladali protivnika

Košarkaši Partizana ostvarili su 6. pobedu u Evrokupu od 7 odigranih utakmica.

Oni su pred svojim navijačima u Štark Areni savladali poljsku ekipu Slask rezultatom 75:73, a tokom čitavog meča igrao se egal.🏀

Crno-beli su imali kadrovskih problema zbog odsustva Amerikanca Kevina Pantera koji je glavni nosilac igre, a tokom utakmice povredio se Slovenac Gregor Glas, dok je Uroš Trifunović usled zakucavanja i nezgodnog pada prokrvario, kada mu je pukla arkada.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Sve to ipak nije omelo ekipu Željka Obradovića da upiše novu pobedu u Evrokupu i osami se na tabeli kao jedina ekipa koja ima samo 1 poraz u grupi.

Trener crno-belih je nakon utakmice izjavio:

- Ekipa Slaska zaslužuje čestitke na dobro odigranoj utakmici. Iako smo imali prednost tokom prvog poluvremena, pronašli su način da se vrate u utakmicu. Takođe, slična situacija je viđena i tokom poslednje četvrtine. Za mene je čudo način na koji smo pobedili na večerašnjem meču, ali to nije razlog da ne čestitam svojim igračima. Želeo bih da čestitam i navijačima, koji su uvek uključeni u utakmicu na pozitivan način, a sada su pomogli igračima da povrate samopouzdanje i na kraju dođu do pobede - rekao je Obradović. 

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Crno-beli naredni meč igraju u ABA ligi na gostujućem terenu ekipe Mornara, u subotu od 17.00 časova.

Autor: redportal.rs

#Pobeda

#evrokup

#kk partizan

#zeljko obradovic