Teren nepristupačan vozilima

TREBINJE: Iako se planina Leotar iznad Trebinja već nekoliko dana beli od snega u sredu, nešto iza podneva, u središnjem delu planine je izbio požar koji se za svega sat i po dobro rasplamsao i plamen je bio vidljiv i u gradu, javljaju Nezavisne novine.

U Vatrogasnoj jedinici Trebinje su potvrdili da su primietili dim u središnjem delu planine u isto vreme kada su dobili poziv od meštana prigradskih naselja Podgljivlje i Hrupjela, koja su u podnožju Leotara, te da su odmah izašli na teren.

Iako vatrogasci ne mogu pouzdano govoriti o uzroku, u podnožju i središnjem delu planine su često čobani koji čuvaju stoku, pa se samo može pretpostaviti da je vatru mogao izazvati otvoreni plamen koji je prouzrokovao čovek, jer grmljavine nije bilo, a i ovim delom planine nema ni dalekovoda.

- Ono što mi možemo u ovom trenutku reći jeste da je teren nepristupačan vozilima, tako da je na požarište otišlo nekoliko vatrogasaca koji samo mogu dejstvovati naprtnjačama i improvizovanim sredstvima za gašenje - rečeno je u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Trebinje.

Autor: Vesna Duka

#Leotar

#Požar

#Trebinje