Statistika je neumoljiva

Debata o najboljem teniseru svih vremena ne jenjava. Novak, Nadal ili Federer pitanje je na koje mnogi žele da daju odgovor. Sezona iza nas donela je mnoge promene u toj debati, ali i dalje neki ne žele da priznaju da je Novak najbolji svih vremena.

Ove sezone Nole je prešao Federera po broju nedelja provedenih na čelu ATP liste, a izjednačio je i rekord po broju Grend slem titula, sva trojica ih imaju po 20. Ali nekima ni to nije dovoljno da priznaju da je Nole najbolji. Aleksandar Zverev jedan od najboljih igrača današnjice oglasio je rečima da je Nole najbolji svih vremena:

Znam da su mnogi ljubitelji tenisa za Rodžera ili Rafu, ali je nemoguće 'raspravljati' se sa statistikom. Novak je suvlasnik rekorda po broju osvojenih grend slem titula sa njima dvojicom, ali je najduže na čelnoj poziciji (na ATP listi) i završio je kao prvi u većem broju sezona (nego njih dvojica). Ima najviše masters pehara i još mnogo toga.

Činjenice su na Novakovoj strani:

Ne možete stalno da se svađate sa brojevima i reći da su Rodžer i Rafa bolji od Novaka jer navijate za njih od detinjstva. Ponekad treba realno da se sagleda situacija, Novakovi rekordi su samo činjenice.

Autor: redportal.rs

#Nadal

#djokovic

#federer

#nole

#novak

#zverev