Ovo joj je bila poslednja prilika za polaganje.

Kim Kardašijan čvrsto je odlučila završiti studije prava i uspela je. Iz 4. pokušaja prošla je kalifornijski baby bar, ispit za studente prava 1. godine, obavezan za buduće advokate u Kaliforniji koji ne pohađaju akreditovane visokoškolske ustanove, a krajnji joj je cilj usredotočiti se na reformu kaznenog pravosuđa.

- OMFGGGG položila sam baby bar!!!! Gledajući se u ogledalo, zaista sam ponosna na ženu koja danas gleda unazad u odrazu. Za sve koji ne poznaju moj put na pravnom fakultetu, ovo mi nije bilo lako niti mi je predano. Pala sam na ovom ispitu 3 puta u 2 godine, ali sam se svaki put vraćala i učila više i pokušavala ponovo dok nisam to uradila!!! (Imala sam COVID na 3. pokušaju sa temperaturom, ali ne tražim izgovore 😉).

- U Kaliforniji, na način na koji ja studiram pravo, morate polagati 2 pravosudna ispita, ovo je bio samo prvi, ali sa većom stopom prolaznosti. Rekli su mi vrhunski pravnici da je ovo skoro nemoguće putovanje i teže od tradicionalnog pravnog fakulteta, ali to je bila moja jedina opcija i tako mi je jako dobro biti ovde i na putu ka ostvarenju svojih ciljeva - napisala je ona u objavi za javnost.

Kim je svoju želju za sticanjem diplome prvi put javnosti otkrila 2019. godine u intervjuu za Vogue, rekavši da je započela 4-godišnje pripravništvo u advokatskoj kancelariji u San Francisku.

Kalifornija je jedna od nekoliko američkih saveznih država koje imaju takav program studiranja i jedina ima mogućnost pristupa takozvanom baby baru.

Kalifornija studentima nudi mogućnost polaganja baby bara, ispita za studente prava prve godine, a da pritom ne moraju obaviti pripravnički staž kod advokata ili sudije.

Celodnevni test se polaže na daljinu u junu ili oktobru i obvezan je za sve koji žele studirati pravo na neakreditiranoj visokoškolskoj ustanovi koja ne poseduje akreditaciju za obrazovanje. Ovo joj je bila poslednja prilika za polaganje.

View this post on Instagram

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian)

IZVOR: IG / kimkardashian

Autor: redportal.rs

#ispit

#kim kardašijan

#pravo

#studije