Jokić ima prava da bude besan, ali mora da nauči da se kontroliše

Oglasio se srpski košarkaš i aktuelni MVP NBA Lige Nikola Jokić, nakon sinoćnjeg incidenta na utakmici Denvera i Vašingtona. Naime posle nekoliko očiglednih teških faulova, od kojih i jedan udarac kolenom u međunožje, Jokić je burno reagovao na sudije - nakon čega je dobio isključenje.

Portal Mondo prenosi da je Joker imao još jednu fantastičnu utakmicu, gazio je ka još jedno tripl-dabl učinku, međutim svemu tome je stao na kraj sudija Toni Braders koji ga je izbacio samo 6 minuta pre kraja susreta. Zašto? Jokić je toliko pobesne na njega, a saigrači su ga jedva držali - ali njegov bes nikako nije bio neopravdan, naprotiv.

Sudija je uporno tolerisao očigledne faulove nad njim, neki su čak bili i na granici fer pleja, ali kada je samo dva puta u manje od minut dopustio dva faula na obe strane terena nad Jokićem, bilo je odmah jasno da Jokić to neće oćutati.

Zbog burne reakcije sudija Braders je isključio Jokića - treći put.

U izjavi posle meča, Jokić je pokušao da spusti loptu jer ga je bes prošao. Objasnio je šta se zapravo dogodilo između njega i sudije:

NBA sudije su najbolje na svetu i svoj posao obavljaju na visokom nivou. Ali, da budem iskren, smatram da nisam ovo zaslužio, pogotovo ne isključenje. Samo sam im rekao 'dosudi faul', jer je bilo elemenata za to.

Pogledajte trenutak isključenja, kao i jedan od faulova na granici namere:

IZVOR: You Tube / Mojacko

Autor: mondo.rs

#Denver

#Faulovi

#Jokić

#Loše suđenje

#Nuggets

#Toni Braders

#Vađington

#Wizzards

#bes

#izbacivanje

#jokara

#nikola

#sudija