Tim Red Bull utrčao na stazu 🤣

Sezona Formule 1 odavno nije bila interesantnija! Luis Hamilton bio je na korak od nove titule i svoje 8. u karijeti. Ali Verstapen je novi šampion Formule 1, i to na kakav način!

Abu Dabi bio je u nedelju domaćin poslednje trke u sezoni, u kojoj su se Hamilton i Verstapen borili za titulu. Bolje nije moglo jer je pobednik nosio sve! Trka koju su vozili najbolji vozači ove sezone može se svrstati u pravu epsku borbu. Godinama će se pričati o tome kako je F1 dobila šampiona za sezonu 2021!

Hamilton je bio bolji, vozio je brže krugove na šta Verstapen nije mogao da odgovorio. Ali onda se dogodio udes na stazi u 53. krugu posle kog je izbačena žuta zastava, a vozilo bezbednosti je izašlo na stazu. Mercedes se nadao da će se trka tako završiti, čak se i Hamilton žalio timu da vozilo na stazi ide previše sporo. Dok se staza čistila od delova formule koja je udarila u bankinu svi su čekali odluku vodećih ljudi, hoće li se trka nastaviti i hoće li Verstapen dobiti šansu da se trka sa Hamiltonom i pobedi.

Urodili su napori Mercedesa da se trka završi sa vozilom bezbednosti na stazi, ali je Red Bull uputio protest koji se uvažio! Vozilo bezbednosti se povuklo sa staze, i poslednji krug su vozači vozili za titulu! Samo 1 krug, za novog šampiona! Bolje ne može.

A onda se desilo čudo! Verstapen je pretekao Hamiltona i sa obe ruke zgrabio titulu! Tim Red Bull je pratio sve, i kada je šansa za gubitak 1. mesta nestala počelo je istrčavanje na stazu i veliko slavlje. Pogledajte kako je bilo u timu Red Bull:

IZVOR: TW / @F1

Autor: redportal.rs

#Abu Dabi

#f1

#formula 1

#hamilton

#verstapen