Najveći skandal u istoriji UEFA takmičenja

Kako prenosi portal Mondo, posle velikog skandala koji se odigrao tokom žreba za Ligu šampiona, i zvanično je potvrđeno da je UEFA odlučila da sve ponovi.

Novi žreb održaće se danas u 15 časova po centralnoevropskom vremenu, pošto je UEFA priznala da je napravila čak 3 greške tokom današnjeg žreba. Odnosno optužili su softversku kompaniju za grešku.

Greškom voditelja žreba Viljarealu je dodeljen Mančester junajted, klub sa kojim su igrali u grupnoj fazi i sa kojima ne mogu da se sretnu u prvoj nokaut rundi, pa je nakon toga ponovo izvučen njihov rival. Dobili su Mančester siti, međutim pravi skandal je tek usledio.

Kada je za naredni par Atletiko Madrid izvučen kao nepovlašćeni tim - Mančester junajted je trebalo da bude među potencijalnim protivnicima, ali voditelj žreba ga nije stavio u posudu sa kuglicama!

Sistem je pogrešio, nije ga ispravio Đorđo Marketi, pa je tako Junajted preskočen tokom žreba sa Atletiko Madridom.

Voditelj žreba uopšte nije pokupio kuglicu sa imenom Mančester junajteda, što se jasno vidi na snimku koji je objavio novinar Mark Kričli, a Atletiko Madridu je potom dodeljen Bajern Minhen. Tako je Junajted čekao sve do kraja i spojen je sa Pari Sen Žermenom, pa ćemo gledati duel Mesija i Ronalda.

U međuvremenu je Atletiko Madrid prvi priložio prigovor kod UEFA, nismo saznali da li i Mančester junajted, dok je Real Madrid insistirao da se ne izvlači ponovo njihov par jer se dogodio pre skandala. To nije usvojeno!

Parovi koje NEĆEMO videti u osmini finala Lige šampiona:

Pari Sen Žermen - Junajted

Lil - Čelsi

Sporting - Juventus

Inter - Ajaks

Salcburg - Liverpul

Atletiko Madrid - Bajern Minhen

Viljareal - Mančester siti

Benfika - Real Madrid

Autor: mondo.rs

#Champions League

#LIGA ŠAMPION

#skandal

#uefa

#žreb