Pre smrti dovršila je svoje memoare koje će njen suprug i reditelj Goran Gajić posthumno objaviti.

Glumica Mira Furlan umrla je 20. januara 2021. godine u Los Anđelesu, a pre smrti dovršila je svoje memoare koje će njen suprug i reditelj Goran Gajić posthumno objaviti.

Kako piše Gloria, u izdanju hrvatske izdavačke kuće Fraktura 15. decembra izlazi autobiografija Voli me više od svega, u kojoj je zvezda filmova Kiklop i U raljama života te TV serijala Babylon 5 i Izgubljeni na 640 stranica napisala sve o svojem bogatom životu.

- Zima je 1991, jedna od najoštrijih ikad zabeleženih u Njujorku. U svojoj uniformi konobarice izlazim iz Caféa Monaco gde radim, sa stranim novinama u rukama. Smrzavajući se u dekoltiranoj bluzi (obaveznoj uniformi na mom radnom mestu), stojim na uglu Amsterdama i Broadwaya i otvaram glavni članak s nadnaslovom: "Tragična sudbina velike hrvatske glumice". Zatim mi oči skliznu do naslova: "Težak život lake žene" - odlomak je kojim započinje autobiografija u kojoj Furlan emotivno govori o svojim najljepšim, ali i najtraumatičnijim danima.

U tekstu izvorno napisanom na engleskom opisuje svoj život i život svojih bližnjih.

- Da li pišem ovu knjigu za tebe? Da bi ti mogao razumeti što se dešavalo pre tebe? Kako bi mogao proviriti u daleki, davno nestali svet iz kojeg su potekli tvoji roditelji? Da li uopšte želiš znati nešto o tome? Da li ti treba taj težak prtljag, prtljag koji tvoja majka vuče sa sobom celi svoj život, ne nalazeći načina da ga bar načas odloži - napisala je Mira Furlan svom sinu u pismu takođe objavljenom u knjizi.

Autor: redportal.rs

#Goran Gajić

#Mira Furlan

#sin Marko