Iza glumice je ostala ćerka Maria Eugenia, a njen sin Pedro umro je od raka 1994. godine.

Glumica Karmen Salinas, zvezda meksičkih sapunica, preminula je u 83. godini. Meksička glumica bila je u komi otkako je u novembru doživela moždani udar. Njena porodica objavila je vest o smrti u petak na Tviteru.

- S velikom žalošću vas obaveštavamo da je preminula glumica Karmen Salinas. Cenimo sve poruke podrške i znakove poštovanja prema našoj porodici. Kao i znakove naklonosti i molitve upućene našoj voljenoj Karmeliti.

Rođena je 5. oktobra 1939. u Toreonu, Salinas je počela nastupati 1950-ih, kao dete, kada je pevala i glumila na radiju te učestvovala na takmičenjima lepote. Šezdesetih godina započela je televizijsku karijeru glumeći u telenovelama kao što su Casa de Barrio, Frontera i Sublime Redención. Salinas je tokom godina odigrala više od 100 uloga, a takođe se pojavila uz Denzela Vošingtona i Dakotu Fening u filmu Man on Fire iz 2004. godine.

Nedavno je Salinas dobila ulogu u nadolazećem rimejku francuskog filma The Valet Francisa Vebera iz 2006. Film će se premijerno prikazati u leto 2022..

Uz svoju veliku glumačku karijeru, Salinas je takođe bila aktivna u politici, kao član Meksičke institucionalne revolucionarne stranke. Za saveznu zamenicu izabrana je 2015. godine, a dužnost je obavljala do 2018. godine. Iza glumice je ostala ćerka Maria Eugenia, a njen sin Pedro umro je od raka 1994. godine.

IZVOR: TW / @CarmenSalinasLo

Autor: redportal.rs

#Karmen Salinas

#glumica

#meksičke sapunice

#zvezda