Tokom ciklusa ženski libido je znatno povećan! 😏

Samo zato što imate menstruaciju ne znači da se morate odreći seksualnih aktivnosti. Nekim ženama seks tokom menstruacije može biti još ugodniji nego u drugo doba meseca.

Potreba za podmazivanjem se smanjuje tokom menstruacije, a postizanje orgazma može ublažiti simptome povezane sa periodom, poput grčeva. Pored toga, studije su pokazale da seksualna aktivnost kod nekih može smanjiti migrenu i glavobolju.

Seks je normalan deo života i u njemu jednako treba da uživaju sve žene i muškarci. Pre nego što se prepustite strastima, uverite se da razumete rizike od polno prenosivih bolesti, drugih infekcija i trudnoće - čak i tokom ciklusa!!! Evo na šta treba paziti tokom ovakvih odnosa:

1. Infekcije - Većina žena koje su zdrave i imaju dobar imunitet neće imati nikakav problem. Međutim, grlić materice se tokom ciklusa mora otvoriti kako bi propustio menstrualnu krv i tada bakterije mogu dospeti do materice. Takođe i virus HIV.

2. Trudnoća - Tokom menstruacije JESTE MOGUĆE ZATRUDNETI! Šanse su značajno manje, ali svakako koristite zaštitu!!!!

3. ORALNI SEKS - Da, ovo može biti jako neugodno, ali ako su oba partnera ok sa tim, zašto da ne? Posebno treba voditi računa o higijeni, pomaže korišćenje tampona ili menstualne čašice. Treba paziti da pljuvačka ne dospe u vaginu!

ORGAZMOM DO BEZBOLNOG CIKLUSA

Ako tokom menstruacije imate simptome kao što su grčevi, osećaj tuge ili depresije, seks u ovom trenutku može biti od koristi. Orgazmi oslobađaju endorfine - hormone poput oksitocina i dopamina, odnosno hormone sreće koji bi u teoriji mogli da smanje i neke simptome ciklusa. Nema štete u pokušaju, drage dame!

Žene koje imaju endometriozu, s druge strane, mogu iskusiti više bolova i drugih simptoma kada imaju menstruaciju, kao i bolove koji se javljaju tokom seksualne aktivnosti ili orgazma. Međutim, tretmani su dostupni, a seks ne mora da boli. Razgovarajte sa svojim lekarom što je pre moguće. Što ranije progovorite, pre ćete se osećati bolje i ponovo uživati u seksu.

IZVOR: TW / @pozvoz

Autor: redportal.rs

#ciklus

#libido

#menstuacija

#seks