Lepe trbušnjake možete imati za veoma kratko vreme! 🤯

Iako nam dolazi zima, to ne znači da treninzi i vežbanje treba da zapostavimo. Ukoliko želite da ojačate i izdefinišete trbušne mišiće - za vas imamo TOP 3 vežbe za trbušnjake koje će vam to omogućiti u najkraćem roku.

1. Ruski tvist. Ova vežba je odlična za definisanje bočnih mišića na stomaku. Sedite na strunjaču ili pod, dignite noge u vazduh (neka budu u ravni sa kukovima) i krenite laktovima da dodirujete kolena po dijagonali (kao na slici). Malo teži način ove vežbe je da uzmete teg, loptu ili nešto sa većom težinom od 2 kg i da prebacujete sa boka na bok.

Foto: pexels.com

2. Plank. Čuvena vežba, koja je prosto neizostavna za jačanje celokupnog trupa. Lezite stomakom na strunjaču, zatim se izdignite, oslanjajući se na šake (za lakšu varijantu ove vežbe oslonite se na laktove), ispravite leđa, zategnite ceo trup (naročito trbušnjake i gluteuse) i radite ponavljanja 4 x po 30 sekundi u izdržaju.

Foto: pexels.com

3. Hip thruster. Ova vežba pored toga što jača donje trbušnjake, ojačaće i mišiće gluteusa. Lezite leđima na strunjaču, a noge savijte pod uglom od 90 stepeni; možete ih nasloniti na stolicu ili neku drugu površinu. Oslonite svu težinu na pete i krenite kukovima da se izdižete ka gore, sve vreme gurajući mišićima gluteusa i donjim stomakom.

Foto: pexels.com

Autor: redportal.rs

#trbusnjaci

#trbušnjaci

#trening

#vezbe

#vežbe