Rezultati su zasnovani na broju pregleda u toku godine

IMDB je objavio listu 10 najpopularnijih filmova i serija u 2021. godini. Rezultati su zasnovani na stvarnim mesečnim pregledima na stranici ove internet platforme, kako prenosi b92.

Na spisku najpopularniji filmova u ovoj godini nema nijedne drame ili horor filma, prevladavaju sci-fi i priče o superherojima.

Prvi najpopularniji film na IMDb-ju je "Dune", nova adaptacija naučnofantastičnog romana autora Franka Herberta. U filmu radnja prati mladog Pola Atreidesa, kojem je poverena zaštita najvrednije imovine i najvažnijeg elementa u galaksiji.

Film je ostvario veliku zaradu, a već je potvrđeno snimanje nastavka u kome će se završiti radnja iz prvog romana.

Na drugom mestu je film "Suicide Squad", u kome se najpoznatiji zlikovci pridružuju tajnoj misiji kako bi pomogli da se zaustave još veći negativci. Ove godine je izašao drugi nastavak, a u prvom nastavku iz 2016. godine se u postavi nalazio i Betmanov najveći protivnik - Džoker.

Osim ova dva filma, ostali filmovi na listi najpopularnijih su: "Eternals", "Mortal Kombat", "Zack Snyder's Justice League", "Godzilla vs. Kong", "Black Widow", "Army of the Dead", "Cruella" i "Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings".

Slična je situacija i s ovogodišnjim najpopularnijim serijama. Na spisku se nalaze Marvelovi superheroji, ali i serije iz sci-fi žanra, kao i vrlo popularna serija nastala prema poznatim ljubavnim romanima.

Ove godine je najpopularnija serija na IMDb-ju Marvelova miniserija "WandaVision". Radnja serije prati radnju nakon filma "Infinity War", u kojem je Vižn preminuo, a Vanda Maksimof se pokušava nositi s gubitkom voljene osobe. U miniseriji se kombinuje stil klasičnih sitkoma i Marvela, u kome Vanda i Vižn "žive" idealne živote u predgrađu.

Na 2. mestu se nalazi Loki, još jedna Marvelova serija. Radnja serije se odvija nakon događaja u poslednjem filmu o Avendžersima - Endgameu, a serija je dobila puno pozitivnih kritika.

Dalje dolaze korejska hit serija "Squid Game", "The Falcon and the Winter Soldier", "Bridgerton", "The Walking Dead", "Mare of Easttown", "Shadow and Bone", "Cobra Kai" i "Lucifer".

Autor: b92 / redportal.rs

#IMDb

#najgledanije serije

#najgledaniji filmovi

#top 10 filmova 2021