Pariski nadbiskup Mišel Aupetit podneo je ostavku krajem novembra nakon što je u medijima optužen za intimnu vezu sa ženom

Nakon što je papa Franja prihvatio ostavku pariskog nadbiskupa Mišela Aupetita, rekao je da to nije učinio zato što je nadbiskup pogrešio, već zato što su ga tračevi o njemu doveli u poziciju da više ne upravlja biskupijom, piše The Independent.

- Gresi kao gresi su veliki, ali ne tako veliki kao što su mržnja i gordost, biskup je žrtva "nepravde" - rekao je papa posle posete Kipru i Grčkoj.

Pariski nadbiskup Mišel Aupetit podneo je ostavku krajem novembra nakon što je u medijima optužen za intimnu vezu sa ženom, što je on kategorički negirao.

- To je bio promašaj protiv šeste zapovesti (Ne čini preljubu), ali ne u potpunosti, jedno od malih milovanja, masaža koju je učinio svojoj sekretarici – to je optužba - rekao je Franjo.

On je dodao da ima sve detalje incidenta sa pariskim nadbiskupom i rekao da su svi ljudi grešni, pa i on sam.

- Aupetit je osuđen, ali od kada? Posle javnog mnjenja, posle ogovaranja, više nije mogao da radi. Prihvatio sam Aupetitovu ostavku, ne na oltar istine, već na oltar licemerja - rekao je on.

Autor: redportal.rs

#Nadbiskup

#papa franjo

#pariz