Evropsko proleće je u džepu, ali igra se za nešto više

Fudbaleri Crvene zvezde nalaze se u Portugalu gde će večeras odigrati poslednji meč grupne faze Lige Evrope protiv Brage. Crveno-beli su u Beogradu savladali Bragu sa 2:1 golovima Rodića i Kataija, a večeras će imati priliku da pobedom dodatno pomere lestvicu kada je reč o uspesima u Evropi.

Zvezda je godinama u nazad igrala dobro u evropskim takmičenjima i napravila je velike rezultate. Igrala se Liga šampiona 2 puta, a isto toliko puta se prezimelo u Evropi. Prošle sezone Milan je bio na kolenima ali se nije moglo u 1/8 finala Lige Evrope. Ipak, ove sezone bi mogao da se napravi iskorak.

Zvezda bi večerašnjom pobedom ostvarila taj uspeh jer bi završila 1. u grupi i direktno bi se plasirala u 1/8 finala. Situacija u grupi je već svima dobro poznata i svima je jasno da rasplet može biti takav da Zvezda takmičenje nastavi i u Ligi konferencija.

Dejan Stanković je najavio da utakmica protiv Brage predstavlja možda i najveću ove generacije, jer bi pobeda značila uspeh kakav odavno nije postignut u našem fudbalu.

Utakmica se igra večeras od 21 č. Dok čekamo početak evo podsećanja na meč iz Beograda:

IZVOR: YT / Crvena zvezda

Autor: redportal.rs

#Liga Evrope

#braga

#zvezda