Najviše verujem Rusima

Kako prenosi portal Republika, pulmolog Branimir Nestorović rekao je za TV Prva da ga najviše nervira politizacija epidemije koronavirusa:

Da je EU stvarno htela da vakciniše svoje stanovništvo, da su stvarno hteli da ih zaštite, oni su u aprilu imali rusku vakcinu, koja je vrlo slična oksfordskoj. Mogli su tada da počnu da prave tu vakcinu, sada bi već imali dovoljnu količinu. Naravno, oni to neće, potpuno jasno da neće - dodao je Nestorović i podsetio da su Ujedinjene nacije odbile predsednika Rusije kada je ponudio rusku vakcinu.

Naveo je da trenutno vlada politički rat, rat vakcinama a malo i rat uticajem. Takođe dr Nestorović je istakao da je tehnologija kojom se pravi Pfizer vakcina jako komplikovana i da je zato mnogo vakcina u SAD bačeno.

Kada je pitanje vakcinacije u Srbiji on je ponovo izneo svoje tvrdnje i rekao da se on nije vakcinisao:

Ja sam obećao da neću da se vakcinišem i da ću pre da umrem, pa ja sam Srbin. Kad bi država stvarno bila ugrožena, kada bi bila velika smrtnost, kada bi se raspadala, ja bih se vakcinisao, i to pred kamerama.

I pored toga naveo je da pacijentima koji hoće da se vakcinišu preporučuje vakcinu na osnovu godina i zdravstvenog stanja. Kako on kaže zamera Kriznom štabušto govore da je svaka vakcina dobra:

Ne može da se kaže svaka vakcina je dobra, mora da se kaže koja je za koga. Ne bih preporučio Fajzerovu, to je eksperimentalna tehonologija ruska najefikasnija. Ima dugu tradiciju, to je vakcina za ebolu. Kineska ima najmanje neželjenih efekata.

Nestorović je istakao da ono što mu od samog početka smeta je politizacija svega:

Mi se sada nalazimo na kraju epidemije, da se ne lažemo, u celom svetu je pri kraju. Vrlo smo blizu tom kolektivnom imuntetu, još malo vakcinisanih, preležanih i praktično se to završava.
Ono što me je najviše iznerviralo je to što je SZO, sad, posle inauguracije Bajdena, saopštila da treba da se testiraju samo oni koji imaju temperaturu i teško dišu i vraća vrednost PCR testa na 25 ciklusa – što znači da će stepen pozitivnosti testova biti neverovatno manji nego je do sada bio. Praktično, gase epidemiju zato što je Bajden predsednik.

Istakao je da od svih Rusima najviše veruje:

Nekako Rusima najviše verujem. Oni jedini nemaju ekonomski interes .

Autor: www.republika.rs

#Branimir

#Branimir Nestorović

#COVID-19

#Covid19

#Nestorović

#Pilmolog

#SAD

#Vakcina

#covid 19

#kina

#korona

#koronavirus

#rusija

#ruska