Hoće li Zvezdin strateg prihvatiti novu ponudu?

Dejan Stanković se nalazi na naslovnim stranama mnogih medija u Srbiji i Italiji ovih dana.

Javnost je prvo uzburkala vest da je Sampdorija nakon niza nešto lošijih partija izuzetno zainteresovana da na svoju klupu dovede bivšeg fudbalera Intera i Lacija, koji je u Italiji ostavio dubok igrački trag.

Strepeli su mnogi navijači Crvene zvezde da bi trenutni šef stručnog štaba šampiona Srbije mogao da napusti adresu u Ljutice Bogdana i otisne se put Đenove gde bi ga čekao novi izazov, na višem nivou kakav je takmičenje u Seriji A.

Stanković je, međutim, doneo odluku da prvo završi započetu sezonu u voljenom klubu, pa da tek na leto razmišlja o eventualnoj promeni sredine.

Sjajni rezultati koje nekadašnji kapiten srpske reprezentacije ostvaruje na klupi Crvene zvezde nisu prošle nezapaženo ni u drugim delovima Italije, pa se danas pojavila informacija da bi za usluge Dejana Stankovića kao trenera uskoro mogao da bude zainteresovan i Udineze.

Klub iz Udina se trenutno nalazi na 14. poziciji na tabeli, 6 bodova ih deli od zone ispadanja, a poslednji poraz od Empolija je drastično uzdrmao i onako ne toliko stabilnu poziciju trenera Luke Gotija.

Prednost Dejana Stankovića bi mogla da bude i činjenica da je već radio u ovom klubu, kao pomoćnik Andree Stramaćonija, u sezoni 2014/15. kada su popularne Zebre zauzele 16. mesto na tabeli italijanskog šampionata.

Kao rezervna opcija za porodicu Poco koja ima vlasništvo nad Udinezeom navodi se golmanska legenda i još jedan nekadašnji trener Crvene zvezde. Radi se o Valteru Zengi, koji je imao poslednji angažman u Kaljariju 2020. godine, kada je doveden kao prelazno rešenje do kraja sezone poremećene pandemijom koronavirusa.

Autor: redportal.rs

#dejan stanković

#deki stanović

#novi klub stankovića

#sampdorija

#stankela

#stnaković

#udineze

#zvezda