Ali pre turnira mora u karantin

Učešće Novaka Đokovića najboljeg tenisera sveta na predstojećem Australijan openu i dalje je vodeća tema svih teniskih razgovora.

Mnogo je spekulacija bilo prethodnih meseci, a iz dana pristižu nove informacije.

Mediji u Australiji pitaju se da li je Novak vakcinisan, s obzirom da se Đoković još uvek nije izjasnio po tom pitanju, a Australija je zemlja u kojoj je vakcinacija obavezna u nekim njenim državama kao što je Viktorija gde se nalazi Melburn.

Međutim danas je stigla potvrda - Đoković stiže u Australiju i igraće na ATP kupu, a mnogi veruju da to znači i da će braniti titulu na Australijan openu!

Novak može u Sidnej pošto u gradu u kojem se igra ATP kup ne važe ista pravila kao u Melburnu.

Pomenuti list navodi da bi Đoković, ukoliko nije vakcinisan, mogao da uđe u saveznu državu Novi Južni Vels, u kojoj se Sidnej nalazi, uz pomoć posebnog izuzeća i da potom provede 14 dana u karantinu.

Navodi se da bi Novak onda morao da stigne u Sidnej do 16. decembra kako bi “odradio” obavezan karantin. Ipak, takav scenario čini se malo verovatnim, jer je Đoković više puta naglasio da bi 14 dana u karantinu pred Australijan open za njega bilo psihički naporno.

Opet, direktor ATP kupa Tom Larner veruje da ćemo Đokovića, kao i sve tenisere na ovom takmičenju, gledati i na Australijan openu!

- Očekujemo da svi koji dolaze u Australiju igraju i na Australijan Openu. Igrači su svesni kakvi su uslovi, tako da ako igraju ATP Kup, očekujemo da svi oni dođu i u Melburn i igraju na Australijan openu - rekao je Larner.

Tako je Larner dao najozbiljniju indiciju da će Novak Đoković igrati u Melburnu.

Autor: kurir.rs

#Vakcina

#australija

#vakcinacija

#đoković