Od januara će konkurisati za prvi tim

Drugo pojačanje Crvene zvezde u januarskom prelaznom roku će biti talentovani vezista Ibrahim Mustafa (21), pišu mediji u Gani.

Klub sa Marakane je Afrikanca doveo pre dve godine kao tinejdžera iz kluba Potom je u leto 2020. otišao na pozajmicu u redove tadašnjeg superligaša Zlatibora gde je ušao sa klupe u pet mečeva i pozajmica je okončana na polusezoni. Prošle zime je pozajmljen drugoligašu Radničkom iz Sremske Mitrovice i taj potez se ispostavio kao pun pogodak. U drugom delu prošle sezone se izborio za mesto u timu, dao nekoliko golova, da bi zablistao u ovoj sezoni Prve lige Srbije iz Gane. Bio je priključen omladincima kod tadašnjeg trenera Slavoljuba Đorđevića ali nije dobio šansu.

Potom je u leto 2020. otišao na pozajmicu u redove tadašnjeg superligaša Zlatibora gde je ušao sa klupe u pet mečeva i pozajmica je okončana na polusezoni. Prošle zime je pozajmljen drugoligašu Radničkom iz Sremske Mitrovice i taj potez se ispostavio kao pun pogodak. U drugom delu prošle sezone se izborio za mesto u timu, dao nekoliko golova, da bi zablistao u ovoj sezoni Prve lige Srbije

Dao je sedam golova (sve iz igre) i upisao pet asistencija na 19 mečeva u dosadašnjem delu sezone, prvi je strelac tima i pokazao je da fudbalski sazreva. Igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, u nekoliko navrata je bio u idealnom timu kola i prema pisanju medija iz njegove domovine je zaslužio poziv da se vrati na Marakanu. Od 15. januara bi trebalo da trenira sa prvotimcima crveno-belih, da prođe pripreme i da se bori za mesto u timu.

Podsetimo, Crvena zvezde je još letos obezbedila prvo januarsko pojačanje. To će biti norveški napadač Ohi Omoidžuanfo iz Moldea koji stiže kao slobodan igrač. Kolo pre kraja u norveškom šampionatu, on deli prvo mesto na listi strelaca lige sa Tomasom Olsenom. Oba su postigli po 26 golova. U poslednjem kolu se Ohijev Molde bori za titulu. Aktuelni šampion i trenutni lider Bode ima tri boda više od Moldea i gostuje fenjerašu Mjendalenu.

IZVOR: YT / Prva liga Srbije

Autor: mozzartsport.com

#crvena zvezda

#fudbal

#gana

#mustafa