Super.

3D štampana Sarco kapsula, određena da bude ključna u tzv. asistiranom samoubistvu, će možda uskoro biti legalna u Švajcarskoj. Bar sudeći prema legalnoj odluci koja je prosleđena kompaniji Exit International koja je i razvila ovaj "izum".

Oko 1.300 ljudi godišnje umre putem asistiranog samoubistva koristeći usluge dve najveće organizacije u zemlji Exit i Dignitas. Metod koji se trenutno koristi je ubrizgavanje tečnog natrijum pentobarbitala.

Nakon što se uzme "lek", osoba zasbi za 2 do 5 minuta pre nego što padne u duboku komu, za kojom ubrzo dolazi smrt. Sarco nudi drugačiji pristup za one koji žele mirnu smrt (😶), bez ikakvih potreba za različitim supstancama.

Kako objašnjava Filip Ničke, osnivač kompanije Exit International iz Australije:

To je 3D štampana kapsula, koja se aktivira iznutra od strane osobe koja želi da umre. Mašina može bilo gde da se prenese, tj. da se prenese bilo gde gde osoba želi da umre. Može biti idilični pejzaž u prirodi ili specijalizovane prostorije kompanije za asistirano samoubistvo (WTF 🤨).
Osoba ulazi u kapsulu i legne. Veoma je udobna. Biće pitani nekoliko pitanja i kada odgovore na njih, mogu pritisnuti dugme sa unutrašnje strane kapsule i aktivirati mehanizam.
Kapsula će pustiti unutra gas nitrogen, koji će brzo spustiti nivo kiseonika u vazduhu na 1% sa 21% za samo 30 sekundi. Osoba, unutar kapsule, će se prvo osetiti malo dezorjentisano i pomalo euforično pre no što izgube svest. Smrt dolazi kroz hipoksiju i hipokapniju i deprivaciju kiseonikom. Nema panike, niti osećaja gušenja.

Filip dodaje da su prošle godine potražili i legalni savet iz Švajcarske. I kako pride NAGLAŠAVA, veoma su zadovoljni rezultatima koje su dobili. Ne postoji nikakva legalna prepreka.

Za sada postoje dva Sarco prototipa, treći se trenutno štampa u Holandiji. ako sve proše kako treba, treća mašina će biti spremna u 2022. godini.

Glavni cilj ovog "izuma" je da razvije AI sistem skeniranja koji bi istražio i dijagnostikovao mentalnu spremnost i stanje osobe. Naša glavna ideja je da osoba koja je zainteresovana uradi online test i nakon toga dobije kod koji unosi u mašinu (BLADERUNNER KUDA IDE OVAJ SVEET)

Želimo da uklonimo bilo kakav medicinski upliv u asistirano samoubistvo i da dozvolimo da korisnik upravlja celim "iskustvom" (🙁).

Ne mogu da se otmem Futurame i epizode stare više od 10 godina....

IZVOR: You Tube / WTV Wasted TV Official

Autor: redportal.rs

#SMRT

#asistirano

#australija

#samoubistvo

#Švajcarska