Čulo se 5 eksplozija

Izraelski borbeni avioni ispalili su rano jutros rakete na luku u gradu Latakija, a žrtava nije bilo, saopštila je sirijska vojska.

Sirijski državni mediji su preneli da je neimenovani vojni zvaničnik rekao da je nekoliko raketa pogodilo deo luke u kome se nalaze kontejneri i da ih je zahvatila vatra. Drugi detalji nisu obelodanjeni.

Sirijska državna televizija je javila da se čulo pet eksplozija u luci i da je izbio veliki požar, te da su vatrogasna vozila brzo stigla da ga gase.

Sirijska državna televizija je javila da se U ranijim udarima meta je bio, izmedju ostalog, aerodrom u glavnom gradu Damasku.Izrael je medjutim potvrdio da napada baze proiranskih milicija, poput libanskog Hezbolaha koji ima borce u Siriji, a napada i isporuke oružja takvim milicijama.Hezbolah se bori na strani snaga predsednika Sirije Bašara Asada u gradjanskom ratu koji traje već jednu deceniju. Izraelski lideri kažu da je iransko prisustvo na severnoj granici Izraela crvena linija i opravdavaju napade na postrojenja i oružje unutar Sirije.

Izrael je u proteklim godinama izveo stotine udara na mete u delu Sirije koje kontroliše vlada u Damasku, ali retko preuzima odgovornost i diskutuje o takvim operacijama.

U ranijim udarima meta je bio, izmedju ostalog, aerodrom u glavnom gradu Damasku. Izrael je medjutim potvrdio da napada baze proiranskih milicija, poput libanskog Hezbolaha koji ima borce u Siriji, a napada i isporuke oružja takvim milicijama. Hezbolah se bori na strani snaga predsednika Sirije Bašara Asada u građanskom ratu koji traje već 10 godina. Izraelski lideri kažu da je iransko prisustvo na severnoj granici Izraela crvena linija i opravdavaju napade na postrojenja i oružje unutar Sirije.

Autor: Redportal.rs

#Izrael

#Sirija

#rat