Pred meč sezone

Dejan Stanković priprema svoj tim za odlučujući meč u grupnoj fazi Lige Evrope u Portugalu protiv Brage. Zvezda je trenutno 1. u grupi ali može biti i 3. posle poslednjeg kola. I dok sprema ekipu trener Zvezde mora da razmišlja i drugim stvarima, ali i navijači crveno-belih.

Juče je opet stigla vest da Sampdorija želi Stankovića na klupi, a danas navijači crveno-velih mogu da odahnu. Stanković će ostati trener Zvezde, bar do leta.

Međutim, nekoliko dana pred utakmicu godine sa Bragom (četvrtak), pred odlučujuću bitku od koje crveno-belima zavisi evropski status na proleće, najmanje je svima na stadionu Rajko Mitić trebalo da tema broj jedan bude odjednom stvorena dilema hoće li će se njihov trener uskoro preseliti u Italiju.

Ovu lavinu protivrečnih informacija pokrenuli su "dobro obavešteni" novinari iz Italije, saznanjem da je Stanković prihvatio poziv i uslove Sampdorije da već za nedelju-dve preuzme ekipu. A zatim da od toga neće biti ništa jer Crvena zvezda ne želi da ga pusti jer ima ugovor do kraja sledeće sezone. Ovo obrazloženje bode oči jer je u bliskoj prošlosti bar nekoliko puta generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić bio izričit da Zvezda neće zadržavati nikoga ko iz bilo kojih razloga ne želi da ostane na "Marakani". Najbolji primer su Stankovićevi prethodnici - Grof Božović i Vladan Milojević su se povukli kada su oni hteli, pre isteka ugovora. I niko ih nije zadržavao.

Iako je u centru pažnje, Stanković se još nije oglašavao ovim povodom, što je i razumljivo jer bi bilo neozbiljno da se fokus skreće sa meča protiv Brage. Pred meč sa Napretkom (2:0), Mister je naglasio da njegovi fudbaleri nisu zasićeni, već samo umorni zbog brojnih obaveza. Zato se navijači Zvezde s pravom pitaju da li se njihov trener zasitio, što je moglo da se bar nasluti iz njegove izjave u kojoj kaže da je "sa svih strana veliki pritisak, što se vidi po mojoj kosi". Veliki je ljubimac zvezdaša i njima ne bi smetalo da još malo oćelavi, samo da se domogne pete uzastopne titule

Autor: novosti.rs / redportal.rs

#Liga Evrope

#Trener

#braga

#dejan stankovic

#zvezda