Crno-beli kreću put Francuske

Košarkaši Partizana, nakon teškog gostovanja i pobede u Laktašima protiv ekipe Igokee, okreću se novom izazovu, ovog puta evropskom. 🏀

Kreću put Francuske gde ih očekuje meč 6. kola Evrokupa protiv ekipe Metropolitana.

Francuski klub beleži sjajne rezultate u domaćem prvenstvu i zauzimaju 1. mesto sa skorom 9-1, dok u Evrokupu imaju skor 3-2.

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

Pred polazak u Francusku trener Partizana Željko Obradović izneo je mišljenje o narednom protivniku:

- Vodi ih izvanredan trener Vensan Kole. Činjenica je da su prvi u Francuskoj. Igrali su protiv obe evroligaške ekipe Monaka i Asvela, dobili su Asvel skoro 20 razlike ako se dobro sećam. Imaju organizovanu igru - započeo je Obradović, a potom nastavio:

- Za njih je najvažnije da igraju dosta u tranziciji, imaju linije trčanja koje su odlične, daju mnogo lakih poena tako. Ključ utakmice je da sprečimo kontru i tranziciju i da ne dozvolimo njihovim glavnim igračima da dolaze do lakih situacija za šut. Pored tranzicije imaju dosta akcija za šutere, igraju strpljivo i pametno. Moramo da odigramo mnogo dobar meč ako želimo da imamo šansu za pobedu - bio je jasan trener Partizana.

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

Kada je u pitanju zdravstveni bilten neće igrati Rodions Kuruks koji ima lakšu povredu zadobijenu u dresu Letonije.

- Svi osim Kuruksa su zdravi, a on neće putovati sa nama - rekao je Obradović, a onda otkrio da li je zabrinut zbog umora ekipe:

- Nisam zabrinut. To je uobičajeno, samo Ledej je imao veću minutažu u tom meču. Problem je bio što su neki igrači koji su bili sa reprezentacijom osetili umor pa su dobili dan više za odmor. Priprema je bila zadovoljavajuća, na meču je bilo i dobrih i loših stvari i to analiziramo. U nekom smo normalnom ritmu odigravanja utakmica subota-utorak ili sreda kada zapadne. Sa te strane ne može to da bude izgovor poput umora. Bitno je da smo pripremili meč, treniramo, u utorak putujemo, tamo ćemo trenirati, pa da u sredu odigramo na najbolji način - zaključio je Obradović.

Metropolitan i Partizan meč 6. kola igraju u sredu od 20.30 časova.

Autor: redportal.rs

#kk partizan

#metropolitan

#zeljko obradovic