Firma Versace je posedovala 130 prodavnica širom sveta

Poznati kreator i tvorac modnog brenda Đovani Đani Versaće rođen je 2. decembra 1946. u Ređo Kalabriji u Italiji.

Majka mu je imala mali krojački salon pa je on zavoleo to pomažući majci. međutim rodno mesto je za njega bilo malo pa se 1978. seli u Milano gde kreira za veće firme. Nedugo zatim sa bratom Santom i sestrom Danijelom otvara firmu sa znakom meduze.

Osamdesetih Versaće odlučuje da svoju kolekciju približi mlađima pa masovno pravi garderobu za mlade sa vedrim bojama. Firma Versace je posedovala 130 prodavnica sa ogromnim godišnjim obrtom od 800 miliona dolara.

Đani je svakog jutra slao nekog od pomoćnika da mu donese espreso, tog jutra je izašao sam. Očevici tvrde da je tog jutra bio vidno nervozan pa je sišao po Vog koji je redovno čitao i po svoju omiljenu kafu.

Omiljeni kreator mnogih javnih ličnosti, poput pokojne princeze Dajane i Madone, ubijen je 15. jula 1997. sa 2 hica na stepenicama svoje luksuzne vile u Majamiju.

Ubio ga je Endru Kunanan, po rečima ubicine majke on je bio muška sponzoruša, voleo je muškarce. Poznato je da je italijanski kretator isticao podršku gej zajednici pa možda tu postoji neka veza. Pre samog ubistva FBI je tragao za ubicom. Nažalost, pronašli su ga tek kad je ubijen kreator.

IZVOR: YT / That's Entertainment

Autor: Redporta.rs

#MODA

#ROĐENDAN

#kreator

#đani versaće