Izjava pre glasanja o nepoverenju

Preko dve trećine vladajuće većine je kazalo da ova Vlada nema podršku. DPS je ozbiljan subjekt i nemojte da sumnjate da kad se uhvatimo određenog posla da će on biti uspešan. Tvrdim da će incijativa za smenu Vlade imati potrebnu većinu, kazao je šef poslaničkog kluba DPS-a Danijel Živković na pres konferenciji te partije povodom 12 meseci rada Vlade.

On smatraju da je aktuelna Vlada "potrošila vreme građana i da je pogubno delovala na državu.

Istakao je da su loši rezultati najbolje vidljivi u bezbjednosnom sektoru.

- Nažalost taj sektor ne može da garantuje mir i stabilnost građanima. Vidimo kako se ponašaju čelnici ovog sektora. Međusobno ne razgovaraju i svako pokušava da bude gazda. Kad vidimo imenovanja u policiji i ANB-u, kad vidimo kompromitaciju bezbjednosnih službi i bojazan koju izražavaju međunarodni partneri, to dovoljno govori o stanju u tom sektoru - kazao je Živković.

Nikola Rakočević je kazao da su ekonomski podaci neumoljivi. Istakao je da imamo rekordno zaduženje koje nije transparentno i da je i dalje tajno.

- Imamo porast cena životnih namirnica, gorivo je poskupljalo, u 2019. godini imali smo 217.000 zaposlenih, a ove godine 145.000. To nas vraća na poziciju iz 2005. - kazao je on. ističući da je ova vlada rasterala investitore.

- Ne govorimo ove stvari zbog kritizersva nego da upozorimo građane Crne Gore - kazao je on.

Ističe da ova Vlada mora poći u zaborav. - Moramo se okupiti oko zajedničke platforme - kazao je on.

Istakao je da da za cilj "Evropa sad" dižu ruke i povećanja zarade, te da će se za to boriti iz pozicije vlasti.

- DPS sa obje ruke podržava ciljeve plana "Evropa sad" - povećanje zarada, povećanje minimalne zarade, neke aspekte poreske reforme... Međutim naslanjamo se na preporuke MMF-a koji je kazao da je neophodna analiza kako novim prihodima nadomjestiti nove rashode- ocenio je Rakočević uz najavu da će DPS "videti što je finalni tekst budžeta" i kako će se vladajuća većina odneti prema njemu.

Autor: redportal.rs

#DPS

#imamo većinu

#za smenu vlade