Divac: Milutin mi je pomogao da usvojimo supruga i ja prvu ćerku

Komemoracija počasnom predsedniku SPS i narodnom poslaniku Milutinu Mrkonjiću, koji je preminuo 27. novembra održava se danas u centralnom holu Doma Narodne skupštine.

Foto: Pink.rs/S. KUVEKALOVIĆ

Nakon minuta ćutanja, čime je data počast preminulom, prikazan je film o njegovom životu. Supruga Daša je došla prva na komemoraciju, a potom i Ana Bekuta sa tugom na licu, ali i dostojanstvena u svom bolu. 

Foto: Pink.rs/S. KUVEKALOVIĆ

O životu i radu čuvenog Mrke govoriće predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić i predsednik Skupštine i SPS Ivica Dačić.

Potom su u zgradu parlamenta Srbije stigli članovi SPS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se po dolasku upisao u Knjigu žalosti.

Foto: Pink.rs/S. KUVEKALOVIĆ

- Skup na kom se opraštamo od našeg Milutina je državna komemoracija. To je najbolji način da se poslednji put pozdravimo s ovim velikim čovekom. Bio je i komunista i socijalista, i inženjer i košarkaš i drug i gospodin. Bio je najveći drug među gospodom i najveći gospodin među drugovima - rekao je Dačić.

Foto: Pink.rs/S. KUVEKALOVIĆ

Nakon Dačića, govor je započeo Vlade Divac sa drhtavim glasom. On je isticao da iako su on i Mrka bili na suprotnim stranama, Mrka mu je pomogao da on i supruga usvoje prvu ćerku.

IZVOR: YT / Tanjug News Agency official

Autor: redportal.rs

#Ana Bekuta

#Komemoracija

#Vlade Divac

#milutin mrkonjić