Milutin je pre 3 godine otkrio da želi da bude sahranjen pored svoje žene, a ne dugogodišnje partnerke Ane Bekute.

Milutin Mrkonjić ostavio je testament u kom je do detalja zapisao na koji način želi da bude sahranjen, a sve je iznenadilo i pored koga je izrazio želju da bude sahranjen.

Srpski političar, počasni predsednik SPS i narodni poslanik Milutin Mrkonjić u 79. godini izgubio je borbu za život na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje, gde se lečio zbog srčanih tegoba. Milutin je pre više od 3 godine iznenadio mnoge kada je otkrio da želi da bude sahranjen pored svoje žene, a ne dugogodišnje partnerke Ane Bekute.

- Grobnicu smo kupili moja supruga Dragana i ja pre 28 godina, porodičnu grobnicu Dragane i Milutina Mrkonjića. Sve je na njeno ime, nisam hteo da me bilo ko drugi sahranjuje, samo ona. Ako me Daša izbaci, izbaciće me. Neke drugove koji su bili vrlo zaslužni u tadašnjoj Jugoslaviji i Srbiji sam ja sahranjivao jer država nije imala razumevanja za to i zato sam odlučio da sve sam organizujem. Pošto ne verujem u razumevanje države, rešio sam da moja supruga i ja kupimo grobnicu, i to smo i uradili, i biću sahranjen tamo. Pare sam zaradio u Libiji, kao inženjer, a kupljena je u vreme dok sam bio direktor CIP - napisao je političar i objasnio da se porodična grobnica nalazi na Novom groblju u Beogradu, i to pored kafane:

- Grobnica je na Novom groblju, blizu kafane. Tamo ima jedna kafana u blizini, ja sam hteo pored kafane da budem sahranjen. Tako da kad dođe vreme za to, Daša jedina sve zna.

Iz testamenta se vidi da je Mrkonjić spremio "plan i program" za sahranu, da je sve papire ostavio supruzi, ali i da želi da ga sahrane u sanduku s petokrakom jer nije vernik.

Autor: redportal.rs

#Ana Bekuta

#milutin mrkonjić

#mrka

#sanduk

#žena