Rusija pomogla našoj reprezentaciji

Teniska reprezentacija Srbije poslednji je učesnik četvrtfinala Dejvis kupa, pošto je na tabeli drugoplasiranih timova bila prva iznad crte za odlazak u nokaut fazu

Srbija je do mesta među osam najboljih svetskih selekcija došla zahvaljujući pobedi Rusije nad Španijom u poslednjem meču grupe A.

Rusija je slavila sa 2-1 u pobedama, pa je Španija završila kao druga u grupi, ali sa lošijim set-količnikom od Srbije, koja je tako prošla dalje kao druga najbolja drugoplasirana ekipa iz grupne faze.

Prvi meč dana u duelu između Španije i Rusije pripao je reprezentaciji za Pirineja, pošto je Felisijano Lopez rezultatom 2:1 (2:6, 6:3, 6:4) pobedio Andreja Rubljova.

Rusi su do izjednačenja došli u drugom singlu u kom je Danil Medvedev slavio protiv Pabla Karenja-Buste rezultatom 2:0 (6:2, 7:6).

Na kraju je sve zavisilo od dubl meča u kom su za Španiju igrali Marsel Granoljers i Felisijano Lopez, a za Rusiju Aslan Karacev i Andrej Rubljov. Taj meč je pripao ruskom paru koji je posle preokreta slavio sa 2:1 (4:6, 6:2, 6:4) i tako poslao Srbiju u četvrtfinale.

Autor: informer.rs

#Dejvis kup

#Srbija

#reprezentacija

#četvrtfinale