Policijska ekipa je došla, obavila uviđaj i otišla, ostavivši zgradu na izvol'te.

Neobezbeđen ulaz u zgradu na adresi Vidovdanska 2a na Vračaru, koja se sredinom jula urušila zbog nemara investitora na susednom placu, poslužio je lopovima da uđu u sedam domova i opljačkaju ih.

Ovo su potvrdili nekadašnji stanari ovog objekta koji su u subotu, prvi put posle nekoliko meseci, ušli u svoje stanove i bili šokirani prizorom. Kako su rekli, policijska ekipa je došla, obavila uviđaj i otišla, ostavivši zgradu na izvol'te.

Raseljeni stanari iz Vidovdanske, koji od jula žive na novim adresama, za razbojništvo su čuli od komšija iz zgrade prekoputa. Prema rečima Zorice Stanimirović, njoj je komšinica javila da je videla ljude koji su juče, ali i pre nekoliko dana, iznosili stvari iz urušene zgrade.

-  Strašno! Van sebe sam. Obijeni su stanovi, vrata su razvaljena, ostao im je pijuk pored, kao i merdevine. Veoma sam se potresla. Komšinica mi je rekla da je juče videla Roma sa kolicima kako nosi sitne stvari, a dvojica njegovih "kolega" su pre nekoliko dana izneli krevet iz jednog od stanova! Kada ga je pitala šta to rade, oni su joj vrlo neuverljivo rekli da su im stanari to dozvolili. Koliki je to bezobrazluk govori i to da su naše komšije sa iste adrese pre nekoliko dana prepoznali lampu iz svog doma na Kalenić pijaci - uznemirena je Zorica.

- Kada sam juče ušla u naš stan, nisam mogla da ga prepoznam. Sve je bilo ispreturano, knjige svuda razbacane, fioke i komode otvarane... Iz našeg su odneli kameru, projektor, filmove sa mojim pokojnim detetom kojem bismo juče proslavili rođendan da je živo. Obavestili smo advokata, poslali smo fotografije premetačine nadležnima u Gradu i ne znamo šta još da uradimo. Besni smo, tužni i ogorčeni. Idemo na Kalenić pijacu da tražimo svoje stvari - priča za Novosti.

Autor: Novosti.rs

#stvari

#vraćar

#zgrada