Da li je Srbija sprečila Ronalda da odigra svoj poslednji Mundijal?

Danas je održan žreb za mundijalski baraž, koji će se 1. put igrati u novom sistemu, po kome će se po 4 ekipe u 3 grupe boriti za prolazak na Svetkso prvenstvo. Samo pobednik svake od 3 grupe izboriće učešće na svetskoj smotri u Kataru 2022. godine.

Veliki šok doživela je cela fudbalska javnost kada su shvatili da se Portugal i Italija nalaze u istoj grupi baraža, što znači da makar jedna od ove 2 reprezentacije neće igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine.

Foto: FIFA

Bilo je velikih izneneđenja i ranije, pa tako su Englezi umeli da propuštaju neka velika takmičenja, čak su i Italijani propustili prethodno Svetsko prvenstvo u Rusiji, ali čini se da nikada situacija nije bila ovako neočekivana.

Naime, na rubu litice nalaze se evropski prvak Italija i bivši evropski prvak Portugal, koji u svojim redovima ima najboljeg igrača svih vremena Kristijana Ronalda. A znamo da će makar jedna od 2 vrhunske ekipe pasti sa litice u provaliju.

Čini se da sada onaj Mitrovićev gol u poslednjim trenucima meča u Lisabonu ima još veći značaj, jer je Srbija poslala Portugal u baraž u kome će Ronaldo i ekipa morati debelo da se namuče kako bi se dokopali Svetskog prvenstva.

Mi ćemo naravno uživati u fudbalu i spremati se za ono što nas čeka u Kataru na sjedeću kasnu jesen. 😎

Autor: redportal.rs

#Italija

#Portugal

#baraž

#kristijano ronaldo