Vučić saopštio cenu gasa za Srbiju dogovorenu sa Putinom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u Sočiju, gde se sastao sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Dvojica lidera su imali razgovore u čijem fokusu je bila cena gasa koju će Srbija plaćati u budućnosti. Naime, ugovor koji smo imali sa ruskom stranom isticao je na kraju ove godine, a cena energenata na svetskom tržištu je u međuvremenu vrtoglavo skočila, za čak 4 puta.

Nakon sastanka dvojice državnika predsednik Srbije obratio se medijima, obavestivši javnost o suštini dogovora koji je postignut.

- Postigli smo nešto, uspeli smo da u narednih 6 meseci dobijemo cenu 270 dolara za gas, i dobili smo veće količine gasa u tom periodu - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka u Sočiju.

Vučić je pričao i o scenariju koji nas očekuje nakon što istekne taj period od 6 meseci, mada je teško predvideti kakve će cene na svetskom tržištu tada vladati.

- Rekao je da će sve biti dobro, a i da ima elemenata da ćemo i posle tih 6 meseci imati i veće količine i dobru cenu - rekao je Vučić nakon sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Autor: redportal.rs

#Vučić

#cena gasa

#putin