Porodica je prihvatla njenu vezu sa Marаdonom jer je bio prijatelj sa tadašnjim kubanskim predsednikom Fidelom Kastrom

Mavis Alvarez, Kubanka koja je pre dve decenije bila u vezi sa Dijegom Maradonom, ispričala je juče na konferenciji za novinare kako ju je legendarni argentinski fudbaler silovao kada je bila tinejdžerka.

Alvarez, koja sada ima 37 godina, svedočila je prošle nedelje na argentinskom sudu koji istražuje njene navode o silovanju i trgovini ljudima protiv nekoliko Maradoninih prijatelja.

Njeni navodi se odnose na put u Argentinu sa Maradonom 2001. godine, kada je ona imala 16, a on 41 godinu. Alverez je rekala da je upoznala Maradonu neposredno pre tog putovanja, kada je bio na Kubi zbog zavisnosti od droge. Rekla je da ju je Maradona silovao na klinici u Havani gde je bila na lečenju, a njena majka je bila u susednoj sobi.

- Poklopio mi je usta rukom i silovao me. Ne želim da razmišljam o tome. Više nisam bila devojčica, on mi je ukrao nevinost i uništio mi detinjstvo - rekla je Alvarez.

Svoju vezu sa Maradonom opisala je kao vezu na koju je pristala, ali je prethodno napomenula da ju je Maradona "barem jednom silovao". Alvarez je uvek tvrdila da se njena porodica slaže sa njenom vezom sa Maradonom uprkos velikoj razlici u godinama, samo zato što je fudbaler bio prijatelj sa tadašnjim kubanskim predsednikom Fidelom Kastrom.

- Moja porodica to nikada ne bi dozvolila da kubanske vlasti nisu bile umešane u sve. Bili su primorani na različite načine da prihvate ono što nije dobro ni za njih ni za mene - rekao je Alvarez.

Ona je takođe rekla da se na ovaj korak odlučila da pomogne drugim ženama u svojoj zemlji i dodala da joj je veoma teško ponovo biti u Argentini.

- Teško je biti u ovoj zemlji, videti da je on svuda, da je idol za sve, a u isto vreme moje sećanje na njega je tako ružno - rekao je Alvarez.

Autor: redportal.rs

#Maradona

#Mavis Alvarez

#silovanje

#tinejdžerka