Putin je potvrdio da je dobio nazalnu formulu, zajedno sa povećanom dozom vakcine

Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je da je među prvima kome je data nova "pionirska" ruska vakcina protiv Covid-19.

Naime, on je u okviru reimunizacije primio vakcinu sprejom koji mu je bez igle stavljen u nos. Govoreći na sastanku vladinih zvaničnika u sredu, Putin je potvrdio da je dobio nazalnu formulu, zajedno sa povećanom dozom vakcine.

- Zamolili su me da duboko udahnem i izbrojim do tri. Šest meseci nakon vakcinacije, nivoi mojih antitela su opali i stručnjaci su preporučili proces revakcinacije - rekao je Putin.

Ruski predsednik tvrdi da posle procedure nije bilo neprijatnih posledica. Kako su ranije preneli mediji, ruski predsednik je ponudio da postane volonter u testiranju ruske nazalne vakcine protiv korone.

Nakon što je u nedelju primio treću dozu vakcine Sputnjik Lajt, Putin se dobrovoljno prijavio da učestvuje u testiranju ruske nazalne vakcine protiv korona virusa.

Tokom sastanka sa Denisom Logunovim, zamenikom direktora Instituta za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja, koji proizvodi vakcine za Sputnjik, ruski predsednik je pristao da potpiše ugovor za učešće u eksperimentu.

Autor: redportal.rs

#nazalna vakcina

#putin

#treća doza

#vakcinacija