Meštanu u strahu od ponovnih detonacija

Juče oko 14 časova, u Leštanima, odjeknula je snažna detonacija (video) koju je prouzrokovala eksplozija raketnog goriva u pogonima namenske industrije Edepro.

Kako prenosi portal Mondo, nemoguće je prići fabrici, dok su ekipe i dalje na terenu iz predostrožnosti od potencijalnih novih eksplozija. Prema poslednjim podacima, najverovatnije je još jedna osoba preminula od posledica teškoh povreda zadobijenih juče u eksploziji - ostalih 15 radnika je u stabilnom stanju. Kako se navodi sa lica mesta:

Tokom noći nije dolazilo do eksplozija, i nisu pronađeni novi povređeni radnici. Eksplozija koja se dogodila, dogodila se u magacinu, i on je doslovno, tokom eksplozije ostao bez krova.

Tokom jučerašnjeg dana na terenu se nalazilo čak 15 ekipa vatrogasaca. Samo meštani su noć proveli u strahu od ponovnih detonacija, pošto je jučerašnja bile tolike siline da polupala sve prozore u krugu od 500 metara.

Nadležni organi su izjavili da je situacija pod potpunom kontrolom. Trenutno traje proces obilaska terena i popis svih kuća koje su pretrpele materijalnu štetu.

Za sada 2 osobe su poginule, a 16 je povređeno u masivnoj detonaciji rqaketnog goriva u fabrici namenske industrije. Dvoje povređenih je smešteno u Urgentnom centru u Beogradu, a osmoro na VMA. Osam lica ima teške povrede, ali je njihovo zdravstveno stanje za sada stabilno.

Kako se objašnjava:

Ustanovljeno je da je došlo do eksplozije u magacinu površine od 240 metara kvadratnih u kome je bilo uskladišteno 500 raketa sa po 30 kilograma raketnog goriva.

Autor: mondo.rs

#Detonacija

#Leštani

#Preminuli

#VMA

#dvoje

#eksplozija

#hitna pomoć

#raketno gorivo

#teške povrede

#urgentni centar