Partizanov košarkaš ovim potezom izaziva veliku pažnju 👀

Američki košarkaš Zek Ledej igrao je fajnal-for sa Armanijem u Evroligi, a onda je usledio poziv Željka Obradovića da dođe u Partizan i nije mogao da ga odbije.

Sada sjajni Amerikanac pruža dobar doprinos ekipi, ali ono što skreće pažnju sa njegovih odličnih partija je prvo bilo to da se košarkaš uvek na terenu pojavljuje sa rancem, a zatim i da tokom utakmice kada je van terena čita knjižicu.

IZVOR: TW / @ParoleOslobodi

U razgovoru za Maxbetsport Ledej je otkrio:

- Zapisujem stvari koje naučim. O drugim timovima, o trenerovim rečima.Ovo mi je peta sezona kako igram i bio sam u nekim zaista zanimljivim timovima, sve što sam naučio sam pokušao da zapišem da imam takve stvari sačuvane - izjavio je Ledej i dodao:

- Uglavnom su to košarkaški detalji i neki saveti od trenera, šta da popravimo, na šta da pazimo.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Američki košarkaš je ovu praksu započeo još na koledžu, a mudro je zapisivao šta je redom učio u Hapoelu, Olimpijakosu, Žalgirisju, Armaniju i sada Partizanu.

- Vodim beležnice dugo, tačnije kada sam bio na koledžu sam krenuo sa tom praksom. Postalo mi je jasno da kao košarkaš imam priliku da putujem i da posećujem mesta gde ne idu baš svi i to mi je dalo motivaciju i inspiraciju da krenem da zapisujem sve što mi je zanimljivo. Jednog dana, kada budem imao 50 godina možda ću želeti da vidim kako sam razmišljao kada sam imao 27 i da se prisetim šta mi se sve dešavalo - rekao je Ledej i dodao:

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

- Ne želim da zaboravim dragocena iskustva. Imam puno ispisanih beležnica koje sam ispunio, nekada ih prelistam ako procenim da mogu nešto korisno da izvučem iz njih.

Na pitanje da li to znači da će jednog dana napisati i knjigu, odgovorio je:

- Nisam siguran, imam svakakvih ambicija. Ne plašim se da pokušam nešto novo - zaključio je Ledej.

Autor: maxbetsport.rs / redportal.rs

#Kosarka

#kk partizan

#partizan

#zek ledej