Pomoć je preko potrebna porodici Tomić

Mladen Tomić (1998), boluje od teškog oblika distrofije mišića DMD, dijagnoza mu je postavljena sa 7 godina. Posle teške operacije tetiva je prestao da hoda i ostao u invalidskim kolicima sa 8 godina.

Bolest napreduje, polako gubi funkcije a i unutrašnji organi slabe. Potrebna mu je stalna fizikalna terapija sa uvodnim delom da bi progresiju bolesti usporili, puno suplemenata, lekova, od kojih se jedan kupuje u Italiji, redukovana ishrana da bi bolest imala manje progresivan tok, i da bi u što boljem stanju sačekao lek koji se trenutno daje eksperimentalno u završnoj fazi na Neurološkoj klinici dečacima koji boluju od ove bolesti.

Mladen ne može samostalno da brine o sebi, sve mora uz pomoć roditelja. Takođe, Mladenovim roditeljima je sve teže i teže, zbog brige oko njega i njegovog brata koji boluje od iste bolesti, nisu zaposleni jer nemaju vremena, a kako nam kaže Mladenova majka, ona i njen suprug su se već zdravstveno potrošili a dečaci su otežali. 

Pored 24-časovne brige o njima, preveliki problem im predstavlja jer nemaju prevozno sredstvo sa rampom za kolica što još više otežava odlazak na kontrole i terapije.

Kako nisu u mogućnosti da lečenje finansiraju sami, zamolili su sve ljude dobre volje da im pomognu u njihovoj borbi!

ZA MLADENOV KORAK!

Uplatom na dinarski račun: 165-7010855807-48, Addiko banka 160-6000000838286-13, Banka Intesa Uplatom na devizni račun: IBAN RS351657010855831-73 Uplatom preko pejpal platforme: paypal.me/pokrenizivotsrb Slanjem poruke na broj 3800 (Bilo koja mreža, cena poruke 200.00 RSD) Sadržaj sms poruke ili svrha uplate: "Mladen Tomić"

Autor: redportal.rs

#mladen tomic

#pokreni zivot