Ubistvo je rasvijetljeno je zahvaljujući transkriptima poruka koje su kavčani razmenjivali

Brojni zločini škaljarskog i kavačkog krminalnog klana, među kojima su ubistva, priprema likvidacija, transporti droge, zastrašivanja, ali i šurovanje pripadnika bezbednosnog sektora Crne Gore sa njima, uskoro bi mogla biti otkrivena - navodno, o svemu su razgovarali preko kriptovane Sky ECC aplikacije, a transkripti su u rukama međunarodnih istražitelja.

To za Vijesti rekao sagovornik iz bezbednosnog sektora nakon što su vođe kavačkog klana prekjuče u SDT-u, navodno, saslušane zbog još jednog ubistva - nekada visokopozicioniranog člana škaljarskog klana Mila Radulovića, zvanog Kapetan.

I to ubistvo, tvrde izvori Vijesti, rasvijetljeno je zahvaljujući transkriptima poruka koje su kavčani razmenjivali. Osim toga, pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala navodno su obezbedili i dodatne, materijalne dokaze.

Prema informacijama iz istrage, utvrđeno je koja četvorica su, od 13 osumnjičenih, od Spuža do Kotora prevezla sada pokojnog Radulovića, ali i ko ga je i na koji način ubio.

On je otet 14. oktobra 2020. nakon što je škaljarca Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića sačekao u kući Ratka Živkovića, saradnika kavačkog kriminanog klana.

U toj kući, u spuškom naselju Stanjevića rupa, Barani su upali u zamku. Sačekali su ih i Beograđani Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, Marko Miljković zvani Mesar i Nebojša Janković.

Foto: TV Pink Printscreen

U optužnici koju je protiv Belivukove kriminalne grupe podiglo beogradsko tužilaštvo, transkripti su razgovora Velje Nevolje i Mesara, u kojima se oni ostatku klana hvale da su u Crnoj Gori ubili dvojicu “bitnih”, a da će i uskoro “odrati” i Kapetana. Istog dana, deo klana u Beogradu je zverski mučio, a potom i ubio Lazara Vukićevića, koga su u kuću u tamošnjem naselju Ritopek namamili upravo preko Radulovićevog telefona-

- Je li, brate, ništa mi draže nema nego što smo Lazu odrali, znači brate ja ne mogu da ti opišem. Vidi, odrali smo Lazu, odrali smo Kasapa, odrali smo Zeca i evo ga Kapetan, i njega ćemo da oderemo za koji dan. Znači, burazeru, četvorka danas, ubili smo ih, i to sve ključni - poruka je koju 14. oktobra u 22.17 ostalim članovima klana šalje Miljković.

Autor: Vijesti

#Kavački klan

#Ritopek

#UBISTVO

#aplikacija