Meštani sela u šoku

Kako prenosi Jutarnji.hr, tragedija koja je zadesila malo selo Slatina Svedruška kod Krapine zapravo je ubistvo ssina koji je upucao majku iz vatrenog oružja.

Nakon detaljne istrage policije, koja je brzo stigla u porodičnu kuću u kojoj je zatekla dva leša, utvrđeno je da je reč o ubistvu i samoubistvu.

Prema prikupljenim informacijama, otkriveno je da je sin star 56 godina iz nelegalnom vatrenog oružja ubio 75 godina staru majku, nakon čega je izvršio i samoubistvo.

Kako se doznalo od lokalnih meštana, sin i majka su živeli sami nakon smrti oca. Dok je oružje ostalo kao uspomena od njegovog oca iz njegovih lovačkih dana.

Ljudi iz lokalne prodavnice su prvi posumnjali da se nešto dogodilo jer se niko od njih dvoje nije pojavljivao nekoliko dana. A kada je u jutro 19. novembra komšija pokucao na vrata da proveri, otkrio je da su zaključana i da niko ne odgovara. Kako navodi jedna meštanka:

Nismo ih videli dva dana, pa smo pomislili da nije kojim slučajem došlo do trovanja plinom. Kad su jutros policija i vatrogasci provalili u kuću, imali smo šta da vidimo. Nije odmah bilo jasno da li je ubistvo ili samoubistvo ili dvostruko ubistvo. Ceo dan je policija po kući sakupljala dokaze. Zaprepašćeni smo.

Drugi komšija navodi da su svi ostali šokirani informacijama iz policije:

Bili su dobri ljudi. Oboje vrlo vredni i radni. Nisu imali novčanih problema, bar koliko je nama poznato. Ali znam da je on bio bolestan. Borio se sa visokim šećerom, dijabetes ga je doveo do ruba, često je noću jeo a i skoro mu je amputiran prst. Njegova se majka jako bojala za njegovo zdravlje, ali niko nije jasno zašto je ovo učinio.

Autor: www.jutarnji.hr

#Majku

#UBISTVO

#policija

#samoubistvo

#sin

#ubio

#vatreno oružje