Pevačica je decu smatrala izvorom svoje snage i energije

Popularna pevačica narodne muzike Merima Njegomir preminula je danas nakon teške borbe sa karcinomom pankreasa. Imala je 69 godina i veliku karijeru iza sebe.

Mnoge javne ličnosti upućuju joj u toku dana oproštajne poruke, a prevladava velika tuga i žal za estradnom umetnicom.

Kao što smo već pisali, od pevačice se oprostio Nikola Rokvić, čiji je otac Marinko pre samo nekoliko dana preminuo od iste bolesti. Takođe, poslednji pozdrav je uputio i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Jedna od istaknutijih objava povodom Meriminog odlaska jeste video koji je Sanja Marinković podelila sa svojim pratiocima, podsetivši na isečak iz jedne epizode u kojoj je Merima gostovala u njenoj emisiji Magazin IN.

View this post on Instagram

A post shared by Sanja Marinkovic (@sanjamarinkovicofficial)

IZVOR: IG / @sanjamarinkovicofficial

Uz snimak, voditeljka je ostavila i prateći tekst koji je prepunjen lepim rečima na račun pokojne pevačice i ponosom što je imala priliku da je upozna i sa njom sarađuje.

- Velika mi je cast sto sam poznavala i imala priliku razgovaram sa istaknutom umetnicom Merimom Njegomir. ❤️ Za one koji nisu znali, Merima je pevala pesme na dvadeset stranih jezika. Dobitnica je Vukove nagrade za doprinos srpskoj kulturi i na desetine nagrada na muzičkim festivalima širom bivše Jugoslavije❤️. U znak secanja na majku cetvoro dece, baku i divnu zenu zelim da objavim snimak iz jedne od emisija u kojoj je bila gosca.😢 - napisala je Sanja.

Autor: redportal.rs

#MAGAZIN IN

#Merima

#njegomir

#sanja marinkovic