Borba protiv srpskih proizvoda se nastavlja.

Kako prenosi portal Kossev, poslanici u kosovskoj skupštini danas imaju pune ruke posla. Pred njima su se ovog jutra našle 32 tačke. Ipak, imali su vremena da raspravljaju o još jednoj temi – o tome da se u skupštinskom bifeu mogu pronaći i srpski proizvodi. Firmi preti raskid ugovora ukoliko ih ne izbaci iz ponude.

Poslanik AAK, Bek Beriša zatražio je danas ranije od predsednika kosovske skupštine da ukloni proizvode srpskog porekla iz skupštinskog bifea. Beriša je tokom sednice stavio piće srpske proizvodnje na sedište predsednika kosovske skupštine, Gljauka Konjufce i sedište namenjeno kosovskom premijeru. Kako je rekao:

U skupštinskom bifeu služe se pića iz Srbije. Zamolio sam Gljauka Konjufcu da ne dozvoli da se ovo piće služi jer se oni (Konjufca i Kurti) izuzetno protive srpskim proizvodima.

Oglasio se i kabinet predsednika kosovske skupštine.

Iljir Krčelji, predsednik ovog kabineta, kazao je da skupštinskim bifeom upravlja privatni operater od kojeg je zatražio da ne služi proizvode srpskog porekla, jer će, u suprutnom, biti raskinut ugovor.

Krčelji se ujedno ogradio, rekavši da bifeom upravlja privatnik koji je zaključio ugovor sa skupštinom pre nego što je Konjufca postao predsednik najvišeg zakonodavnog tela, tj. pre 15 godina.

Zahtev za izbacivanje srpskih proizvoda iz skupštinskog bifea stiže u vreme kada kosovska vlada radi na smanjenju uvoza iz Srbije.

Juče je najavljeno uvođenje nove mere za konditorske proizvode iz Srbije, što je naišlo na kritiku zvaničnog Beograda.

Autor: kossev.info

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#Kosovska

#borba

#protiv

#skupština

#srpskih proizvoda