Trudnoća je bila uredna, a porođaj je obavljen carskim rezom.

Beba stara 2 dana preminula je jutros u bolnici u Leskovcu, potvrdio je dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu.

Dr Dimitrijević je rekao da je beba rođena pre 2 dana u terminu, da je bila teška 3.050 kg i 46 centimetara, da je trudnoća bila uredna, a porođaj carskim rezom, pišu Novosti.

- Beba je na samom rođenju reanimirana i prebačena, kako su mi upravo rekli moji lekari, na intenzivnu negu. Laboratorija je bila mirna, a bebica je bila na nekom malom kiseoniku, u inkubatoru. Dobila je manju temperaturu, ali to nije neuobičajeno kod novorođenčeta i data mu je antibiotska terapija. Dete je bilo stabilno, ništa nije ukazivalo na težu kliničku sliku. Majka je na antigenskom testu bila negativna, kao i beba. Novorođenče je bilo stabilno do jutros u sedam sati, kada mu je naglo pala saturacija i kada su morali da ga intubiraju. Stavljen je na najviši protok kiseonika, svi najbolji lekari iz bolnice bili su tu, pripreman je transport za Niš, ali nažalost, usledio je srčani zastoj i beba je preminula u 10:15 jutros. Reanimacija nije uspela, doktori su plakali. Naložena je obdukcija koja će pokazati tačan uzrok smrti - kaže dr Dimitrijević, koji ne zna kog je pola beba.

pročitajte još

Ubio ga kondom 😨

Autor: Novosti

#SMRT

#beba

#doktori

#plac