Ovaj svet u haosu i raspadu posmatramo očima jedne porodice koja nas vodi od urbane Amerike, preko centralne Evrope do gerilskih vidikovaca u planinama Avganistana.

Ajad Aktar, dramaturg, dobitnik Pulicerove nagrade i autor proslavljenog romana iz 2012. Američki derviš, napisao je imigrantsku sagu Tugovanke za zavičajem, drugačiju od svih drugih 📒. Ova knjiga je upečatljiv portret jedne muslimanske porodice iz Pakistana koja pokušava da stane na noge u Viskonsinu tokom teških godina između iranske talačke krize i Trampovog predsedničkog mandata.

U zemlji kojom vladaju bogovi finansija dok dugovi i krediti uništavaju mnoge živote, imigranti žive u neprestanoj neizvesnosti i strahu, rastrzani između svoje nacije i lojalnosti zemlji u kojoj se nalaze. Ovaj svet u haosu i raspadu posmatramo očima jedne porodice koja nas vodi od urbane Amerike, preko centralne Evrope do gerilskih vidikovaca u planinama Avganistana.

Tugovanke za zavičajem su delo u kojem se prepliću činjenice i fikcija, epska priča o čežnji, nezalečenim ranama i besramnom pustošenju ljudskih života, priča u kojoj autor ne štedi nikog, a ponajmanje sebe. Ovo je Aktarov odgovor na pitanje koje postavlja pripovedač iz romana: kako da se izrazi složena, često kontradiktorna alhemija stvarnosti kada želimo da pretočimo iskustvo u umetnost.

Tugovanke za zavičajem Ajada Aktara možete naći od subote, 20. novembra, u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari Delfi.rs, kao i na sajtu Laguna.rs.

Autor: redportal.rs

#Ajad Aktar

#Laguna

#Pulicerova nagrada

#Tugovanke za zavičajem

#knjiga

#knjige