MOK se oglasio saopštenjem u kojem se navodi da Avganistanci planiraju poštovati preporuke organizatora velikih takmičenja

Čelni ljudi koje su talibani postavili na čelo avganistanskog sporta najavili su nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Direktorat za sport Avganistana održao je sastanak u Kataru sa predstavnicima Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) nakon čega je potvrđeno da će takmičari iz ove zemlje biti učesnici najvećih takmičenja na internacionalnom nivou.

MOK se oglasio saopštenjem u kojem se navodi da Avganistanci planiraju poštovati preporuke organizatora velikih takmičenja.

- Tokom sastanka predstavnici Avganistana naveli su da se zalažu za poštovanje preporuka koje smo saopštili. Obe strane podržavaju bavljenje sportom na siguran način i bez diskriminacije. Razgovori su bili konstruktivni i nadamo se da će dijalog biti nastavljen - saopšteno je iz MOK-a.

Nacionalni olimpijski komitet Avganistana ostaje međunarodno priznat, a sportisti iz ove zemlje u februaru će nastupati na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Autor: redportal.rs

#Avganistan

#Talibani

#zimske olimpijske igre