Biće pokrenut prekršajni postupak

Carinici su 18. novembra 2021. godine na prelazu Horgoš zaplenili 11 investicionih zlatnika, koje je jedna putnica pokušala, bez prijavljivanja, da prenese preko granice, javlja Blic.rs.

Slučaj je otkriven kada je oko 8.30 časova na ulazu u zemlju za kontrolu pristigao audi nemačkih registarskih oznaka, za čijim je volanom bila 36-godišnja Beograđanka, koja je putovala u društvu trojice sugrađana.

Mada su sve četvoro rekli da nemaju ništa da prijave, usledio je detaljan pregled, kada je u ručnoj torbi putnice pronađeno ukupno 11 zlatnika.

Reč je o australijskim investicionim kengur zlatnicima, na čijoj se jednoj strani nalazi lik britanske kraljice Elizabete II, a na drugoj kengur – simbol Australije.

Devet većih zlatnika teže 1 zlatnu uncu, dok je težina 2 manja četvrt unce, ali će zbog njihove specifičnosti vrednost biti utvrđena tek nakon stručne ekspertize.

Protiv putnice, koja je u izjavi navela da je nezaposlena domaćica, biće pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do kada će neprijavljeni investicioni zlatnici biti zadržani.

Autor: blic.rs

#Carinici

#Horgoš

#carina

#zlatnici