Veliki hendikep za crno-bele

Partizan ove sezone igra zaista dobar fudbal i posle nekoliko godina se nalazi na prvom mestu u domaćem šampionatu. Da nije bilo neplaniranog kiksa u prethodnom kolu na svom terenu crno-beli bi i dalje imali veliku prednost u odnosu na večitog rivala.

Ali i pored toga crno-beli beže Zvezdi na tabeli ali i dobro guraju u Evropi gde će igrati i na proleće. Ono što pravi probleme Stanojeviću je zdravstveno stanje jednog od najboljih igrača ove sezone i strelca gola u derbiju.

Partizan u narednom periodu, dakle, u mečevima sa Vojvodinom u nedelju, odnosno Florom u četvrtak, u Ligi konferencija, neće moći da računa na Bibrasa Natha, ali i u, za sada, neodređenom vremenskom razdoblju posle toga Izraelac takođe neće biti na raspolaganju, jer mu je dijagnostikovana - anemija.

Vezista crno-belih je već podvrgnut ispitivanjima i dok se ne utvrdi tačan razlog "malokrvnosti", odnosno problema stvaranja crvenih krvih zrnaca u organizmu, te ne bude potpuno zdravstveno sposoban, neće biti izlagan naporima - treninzima i utakmicama.

Sve je otkriveno na nedavnom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, između Austrije i Izraela, čiji je Natho kapiten, kada se fudbaler Partizana požalio na otežano disanje (kasnije se ispostavilo) i napustio teren već u 23. minutu. Isprva se mislilo da je u pitanju povreda zgloba, jer je gestikulacijama glavom sudiji u jednom mometu, odnosno TV kadru, pokazivao ka tom delu tela, no, kasnije je na ispitivanjima utvrđeno da se radi o anemiji.

U razgovoru sa sportskim sektorom iz Humske, Nathu je napomenuo da je već duže vreme osećao slabost, mislići da dolazi kao posledica umora od napornog kaledara, pa isprva nije pridavao previše značaja, dok u sastavu Izraela nije doživeo pomenutu neprijatnost.

Autor: telegraf.rs / redportal.rs

#bolest

#natho

#partizan