Dve su ti dojke kao dva laneta blizanca, koji pasu među ljiljanima.

Svakodnevno se susrećemo sa situacijama koje od nas zahtevaju pregovaračke sposobnosti. Ukoliko samo jednom odemo na pijacu po namirnice, videćemo da će nam pregovaračke sposobnosti biti preko potrebne. Ono što mnogi stručnjaci prodaje i pregovaranja navode kao ključno u pregovaranju jeste da dobro poznajemo svoju ali i poziciju svog sagovornika. Ali i da imamo "keca u rukavu".

Na Tviteru je pokrenuta tema pregovaranja kada je tviterašica @MilicaJank navela da ženske grudi imaju ozbiljan pregovarački potencijal:

IZVOR: TW / @MilicaJank

O ženskim grudima se pisalo i pričalo od davnina, pa tako možemo videti i u Pesmi nad pesmama stihove koje su posvećene ženskim oblinama:

Dve su ti dojke kao dva laneta blizanca, koji pasu među ljiljanima.

Tviteraši su komentarisali i imali različita mišljenja. Neki su govorili da je to "velika istina", dok su drugi govorili da ženske grudi i nemaju neki pregovarački potencijal. Bilo kako bilo, sami procenite da li je nekada ovaj potencijal korišćen u vašim pregovorima bilo koje vrste. I naravno da li je imao uspeha. 😎

O ženama su ispisane mnoge pesme, zbog žena su se vodili mnogi ratovi, za žene su se gradili velelepni hramovi. U srpskoj književnosti postoje mnoge pesme koje su napisane u trenucima inspiracije i opčinjenosti ženom.

Tako Laza Kostić u pesmi Među zvezdama piše:

Na ulici nema sveta, samo što po snegu šeta jedna moma. Odelo je snežno, belo, na brežne joj palo grudi, sneg od jeda čisto studi; uzalud mu Mesečina svetlo čelo živo ljubi, on škripuće beli zubi, gledajući kako strukom, kako belom, mekom, rukom, kako malom, lakom nogom, a kamo li licem, OKOM, ta ponoćna divna java Mesečinu nadasjava.

Laza Kostić, Snove snivam:

Al’ nasloni na te snove tvoje grudi biserove, dve ledene biser kapi: ta bi studen smrzla snove, sve te slike sledila bi.

Jovan Dučić, Pesma ženi:

Ostaj nedostižna, nema i daleka jer je san o sreći više nego sreća. Budi bespovratna, kao mladost, neka tvoja sen i eho budu sve što seća.

Milan Rakić, Iskrena pesma:

I moju ljubav naspram tebe, kad me Obuzme celog silom koju ima, I svaki živac rastrese i nadme, I osećaji navale k’o plima!

Šta vi kažete na sve ovo? 🤔

Autor: redportal.rs

#grudi

#pesma nad pesmama

#sise