Crno-beli dočekuju Litvance

KoÅ”arkaÅ”i Partizana doživeli su 1. poraz u dosadaÅ”njem takmičenju Evrokupa protiv Andore na gostujućem terenu.

Potom je usledio i 1. poraz u ABA ligi u derbi kolu u kome je Crvena zvezda bila ubedljivo bolja.

Sada crno-bele u okviru 5. kola evropskog takmičenja očekuje meč protiv litvanskog Lijetkabelisa čiji je trener Nenad Čanak koji je bio trener Partizana, a igrač nekadaÅ”nji koÅ”arkaÅ” crno-belih Đorđe Gagić.

Pred ovaj duel Å”ef stručnog Å”taba crno-belih Željko Obradović izjavio je:

- Oni su ekipa koja igra, uslovno rečeno, tipičnu litvansku koÅ”arku. Razlika je u tome Å”to su tim koji je orijentisan pre svega na unutraÅ”nju igru i očekuju mnogo od igrača na poziciji pet, Gagića. To su orve ideje koje imaju u napadu, ali je važno istaći i da su u dosadaÅ”njem toku Evrokupa imali prosek od 28 upućenih Å”uteva za tri poena po meču. Tu prednjači igrač na poziciji četiri Oreli,  koji je Å”utirao 7 od 14 na proÅ”loj utakmici i negde u proseku ima 9 pokuÅ”aja za tri poena. Ono Å”to mi treba da radimo jeste da smanjimo taj njihov broj pokuÅ”aja i da im onda smanjimo procenat Å”uta. To je bez ikakve sumnje ključ utakmice, njihova unutraÅ”nja igra, Å”ut za tri poena plus ofanzivni skok gde se Gagić i igrači na pozicijama dva i tri zaleću na skok u napadu. To je ono o čemu treba najviÅ”e da vodimo računa i da probamo da budemo na nivou odbrane kako smo bili do sada, s tim da moramo igrati bolje u napadu. Kada to kažem, pre svega mislim da igramo brže u tranziciji, brže u situaciji pet na pet na pola terena i moramo neÅ”to i da ubacimo. U poslednje vreme dosta otvorenih Å”ueva promaÅ”ujemo i imamo slab procenat Å”uta. To je neÅ”to na čemu radimo svaki trening - poručio je Obradović. 

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

KoŔarkaŔ Partizana Dalas Mur izjavio je:

- Igramo protiv dobrog tima. Igramo na naÅ”em terenu, treba da se fokusiramo na sebe i sprovedemo u delo plan utakmice. Imaju dobre Å”utere, u dobroj su formi, sećam se Orelija iz Italije. Vole da spuÅ”taju loptu u reket, pripremamo se danas i fokusirani smo na meč - istakao je Mur. 

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Litvanski klub ima upisane 2 pobede i 2 poraza, dok su crno-beli sa skorom 3-1.

Meč je zakazan za sredu od 20.30 časova u beogradskoj Štark areni.

Autor: redportal.rs

#evrokup

#kk partizan

#partizan