Ponovio svoj stav da je Zajednica srpskih opština neustavna

Kako prenosi portal Kossev, premijer takozvane države Kosovo Aljbin Kurti danas je još jednom obećao da će uskoro da poseti opštine sa srpskom većinom. Sa druge strane, kada je reč o formiranju Zajednice srpskih opština, ponovo je izneo svoj stav - da to nije u skladu sa kosovskim ustavom. Kako je naveo na konferenciji za štampu u Prištini:

Nisam uspeo da obiđem većinu opština, ali ću ih svakako posetiti, dok, što se tiče Asocijacije, pošto ste postavili ovo pitanje koje nije novo, moram da dam stari odgovor, ona nije u skladu sa Ustavom Kosova.

On se takođe, na dan kada se u Briselu održava nova runda dijaloga na nivou glavnih pregovarača, osvrnuo i na teme o kojma će da se razgovara:

Razgovori u Briselu će se fokusirati na pitanje nestalih, to je pitanje koje ne čeka jer je zabrinutost članova porodica sve veća.

Kurti se danas osvrnuo i na inicijativu Otvorenog Balkana, ponovivši svoj stav – da Kosovo ne može biti deo nje kada je Srbija „zatvorena za Kosovo“.

Govoreći o neplaćanju računa za struju na Severu Kosova, Kurti je kazao da su za to krive „nelegalne strukture Srbije“ i dodao da je to pitanje za Brisel, a ne za Beograd.

Autor: kossev.info

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#Kurti

#Sever Kosova

#Ustav

#Zajednica srpskih opština

#poseta