Šta komad vaše odeće može reći o vama?

Ako želite izgledati moćno i staloženo, obući ćete crno odelo ili haljinu. Ako tražite mir i opuštanje, majica boje mora je savršen izbor.

Mnoga istraživanja su pokazala da vatreno crvena ima posebno intenzivan efekat. Sportski timovi koje nose crvene dresove deluju više zastršujuće protivničkim ekipama, dok su žene koje sa sigurnošću nose crveno privlačnije muškarcima.

Foto: Unsplash.com/ Ashley Byrd

Crvena boja simboliše ljubav, seks, opasnost i snagu, dok uz pomoć malo narandžaste ćete lako podići energiju, jer ona je simbol entuzijazma, zaigranosti i dobre ravnoteže.

Žuta je boja sreće , optimizma, nade i topline. Kosristite je u malim dozama jer previše žute može da ima suprotan efekat i izazove anksioznost.

Zelena je simbol prirode. Simboliše, mladost, plodnost, velikodušnost, sreću i zdravlje.

Ako tražite mir, sigurno ćete se odlučiti za plavu pošto je ona zaštitni znak mira, zajedništva, poverenja i nezavisnosti. Istraživanja su pokazala da ukoliko idete na razgovor za posao treba da obučete nešto plavo.

Ljubičasta je boja kraljeva, odlikuje je raskoš i bogatstvo. Simboliše osećajnost i kreativnost.

Crna je boja u kojoj svi izgledamo stilizovano, znak je modernosti i snage, dok bela znači jednostavnost, nevinost, čistoću i sigurnost.

Autor: Redportal.rs

#boje

#garderoba