Još uzbudljivih mečeva pred nama

Ne stišava se euforija nakon velike pobede Srbije nad selekcijom Portugala i direktnog plasmana na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine! 🤩

Srbija i dalje slavi sjajan uspeh Orlova koji su poslali jednu od najvećih evropskih timova u baraž. 😎

Protekle večeri fudbaleri Srbije su se vratili kući, dočekani su uz zvuke trube i pesmu velikog broja navijača, a već danas se polako cela fudbalska javnost okreće narednim obavezama.

Do početka Mundijala nas deli 370 dana, a do tada će Orlovi odigrati čak 10 utakmica.

Između 21. i 29. marta će se igrati mečevi u FIFA kalendaru, a Stojković će imati priliku da testira Srbiju u prijateljskim susretima.

Ubrzo posle toga, 1. aprila, Srbija će se naći na žrebu grupne faze Svetskog prvenstva, kada ćemo konačno saznati rivale u Kataru. 🤩

Srbija će narednog juna igrati čak 4 utakmice i to u Ligi nacija, pa ćemo tako 16. decembra ove godine biti deo još jednog žreba, za 3. sezonu UEFA Lige nacija, a i ovoga puta ćemo igrati u B diviziji. Ovo takmičenje je važno jer bi odličan rezultat tokom 2022. mogao da nas "pogura" u jači šešir pred žreb za kvalifikacije za EURO 2024, piše Mondo.

Srbija će posle toga imati manju pauzu, pa će u septembru odigrati preostale 2 utakmice Lige nacija. Ti mečevi su na programu između 22. i 27. septembra.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Kako će Orlovi imati 3 protivnika u Ligi nacija i sa svakim će odmeriti snage 2 puta, u septembru 2022. ćemo posle 5. i 6. kola saznati da li je možda Srbija obezbedila plasman u najjaču A diviziju.

Naredna reprezentativna pauza će biti na programu najverovatnije od 4. do 12. oktobra (čeka se potvrda FIFA), a ostaje da vidimo koliko će tada Srbija imati obaveza. Možda jednu, a možda i 2 prijateljske utakmice, u zavisnosti šta u stručnom štabu Stojkovića procene da je najbolje.

Prijateljski mečevi pred Mundijal će se igrati najverovatnije od 8. do 16. novembra - za neke selekcije i kasnije u zavisnosti kad startuju na Mundijal - a Srbija bi u tom periodu trebalo da igra makar jedan prijateljski meč, ako ne i više. 💪🏻

Autor: redportal.rs / mondo.rs

#Srbija

#Utakmice

#reprezentacija

#svetsko prvenstvo